[Manifest] 8 de març (eco)feminista!

08.03.2022

Des del 2020, hem participat de l'organització del 8 de març posant el nostre granet d'arena en diferents comissions, entre elles, la comissió de manifest. Així, en el manifest de l'Assemblea 8M d'aquest 2022 hem recollit la feina feta d'anys anteriors i hem actualitzat demandes i sumat consignes necessàries pels temps d'acció que venen.

Lectura del manifest. 8 de març 2022.
Lectura del manifest. 8 de març 2022.

Aquí us deixem el fragment del manifest que hem treballat i anat ampliant any rere any, on les (eco)feministes denunciem l'emergència climàtica i exigim un futur de vides dignes i de justícia climàtica.

Denunciem l'emergència climàtica

Denunciem la invisibilització i la desvalorització dels processos de sosteniment de la vida i dels cicles naturals de la Terra. Som cossos que depenem d'altres cossos, que formem part i depenem de la natura, però com sempre, els impactes de la crisi socioecològica no són iguals per a totes i amenacen territoris, rurals i urbans, éssers vius i comunitats humanes, especialment, les dones indígenes i els pobles originaris.

Denunciem la pèrdua de la sobirania social, política i econòmica, juntament amb l'entramat dels poders fàctics i la falsa il·lusió que vivim en una democràcia de creixement il·limitat que respecta els DDHH i ambientals, però que a l'ombra destrueix les bases materials que ens permeten viure dignament

Denunciem que l'extractivisme criminalitza la protesta i mata, a més d'accelerar els fenòmens climàtics extrems com ara les sequeres, els incendis, els huracans i les inundacions. La conseqüència és l'expulsió de pobles sencers, tot ocasionant processos migratoris i l'expansió de malalties climàtiques i accentua les desigualtats en l'accés als béns naturals i subministraments bàsics, especulant en borsa amb l'aigua o els aliments i estenent la pobresa energètica.

Exigim justícia social i climàtica _Exigim un decreixement econòmic, una transició ecosocial i una cultura regenerativa i feminista que recuperi les sobiranies a través d'una gestió pública i comunitària, que garanteixi l'accés universal als serveis bàsics, com ara l'aigua i l'energia. Exigim la defensa dels DDHH i ens solidaritzem amb les defensores de la terra perseguides i amenaçades i que arrisquen la seva vida per defensar l'aigua, el territori i els ecosistemes. Ni ampliació del port ni de l'aeroport, ni Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu

Ens posicionem contra les empreses transnacionals i les corporacions financeres. Contra les polítiques de la Unió Europea i els estats membres, com els Tractats de Comerç i Inversió o com el Fons Europeu de Recuperació "Next Generation" que, amb l'excusa d'una revitalització econòmica i una transició ecològica, suposen en realitat un gegantí i descarat finançament a les elits econòmiques amb diners públics, socialitzant els deutes i provocant noves onades de privatitzacions i retallades en els serveis i prestacions socials públiques. Ens volem vives, lliures i desendeutades: per la cancel·lació de tots els deutes!

 Si voleu llegir sencer el manifest, el trobareu disponible a la pàgina web de l'Assemblea8M.cat o accedint aquí

© 2022 Acció Ecofeminista / No s'ha explotat ningú per fer la web
Creado con Webnode Cookies
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar