LES NOSTRES VEUS

A vegades, hem posat veu i paraula a les nostres reflexions sobre ecofeminismes

Som diverses, plurals i ens aproximem als ecofeminismes des de diferents coordenades, travessades per les nostres experiències, sabers situats, arrelats i compartits, i ho fem convençudes que no hi ha altra manera de fer-ho que no sigui escoltant-nos i acompanyant-nos. En aquest camí, ens han sorgit oportunitats de posar paraules i escriure històries, articles i investigacions, de poder posar la nostra veu i participar d'entrevistes, xerrades i formacions, i reivindicar els ecofeminismes com una proposta política àmplia. 


Des del 2020, hem participat de l'organització del 8 de març posant el nostre granet d'arena en diferents comissions, entre elles, la comissió de manifest. Així, en el manifest de l'Assemblea 8M d'aquest 2022 hem recollit la feina feta d'anys anteriors i hem actualitzat demandes i sumat consignes necessàries pels temps d'acció que venen.

Aquest novembre l'agenda ecofeminista s'ha vist travessada per la COP26 i la preparació del 25N, esdevenint un moment clau on parlar de les violències i desigualtats que afrontem sobre els nostres cossos, vides i territoris. Per això, proposem trobar-nos el divendres 26 de novembre a les 18:30 a l'Ateneu La Base per parlar-ne juntes.

Les nostres companyes Aitziber Uriagereka i Joana Bregolat han participat a Vida Verda de Ràdio 4 (re)presentant la Xarxa per la Justícia Climàtica parlant de l'escenari en què ens trobem i assenyalant reptes de futur: posar fi a l'extractivisme, repensar el món del treball, recuperar sobiranies, i l'educació com eina de transformació.

El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua. És un dia de lluita i resistència, de deixar clar que l'aigua és un dret humà, bàsic i essencial per la sostenibilitat de la vida, i assenyalar com el conflicte capital-vida privatitza, desposseeix i destrueix ecosistemes hídrics. És un dia per recordar que l'aigua és vida.

© 2022 Acció Ecofeminista / No s'ha explotat ningú per fer la web
Creado con Webnode Cookies
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar